Ock

“Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” kapsamında ortaokul bölümünde hafızlığa başlayan 5. Sınıf öğrencilerimiz için okulumuz konferans salonunda hafızlığa başlama töreni yapıldı. Bu yıl üçüncüsünü yaptığımız törenle birlikte 57 öğrencimiz hafızlıklarına başladı.

Ock

Okulumuzda mesleki tanıtım seminerleri kapsamında geçtiğimiz hafta Uluslararası İlişkiler Uzmanı  Abdullah Erboğa öğrencilerimizle  bir araya geldi.

Abdullah Erboğa ve SETA için tıklayınız.

Yazılım Kodlama Eğitimleri Dene Yap Atölyesinde Devam Ediyor

Okulumuz Dene Yap Atölyesinde öğretmenlerimizle birlikte Üsküdar’daki 20 farklı okuldan katılan 50 öğretmen Robotik, Yazılım ve Kodlama eğitmenliği derslerine devam ediyor.  Dr. Tankut Akgül’ün danışmanlığında yapılmaya başlanan eğitimlerde öğretmenler keyifle vakit geçirerek Yazılım ve Kodlama eğitimlerini sürdürmekteler. Eğitim ve öğretimi aksatmamak için okullarındaki derslerin bitimiyle eğitime gelen öğretmenler büyük bir istekle akşam saatlerine kadar Dene Yap Atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor, yazmış oldukları kodları pratikte uygulama fırsatı buluyor.

Eğitimlerini tamamlayan öğretmenlerin kendi okullarında öğrencilere Yazılım ve Kodlama dersleri vermeleri ve Üsküdar’da bütün öğrencilerin robotik eğitimi almaları hedeflenmektedir.

Ara

Afiş Tasarım Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Okulumuz 7. sınıf öğrenciler iarasında yapılan "değerlerimiz" konulu afiş tasarım yarışmasında 7-A sınıfından M. Hilmi BUĞA birinci, 7-C sınıfından Y. Bilal YILMAZTÜRK ikinci, 7-A sınıfından Bedir ARIKAN üçüncü oldu.Öğrencilerimizi kutlar başarılarının devamını dileriz.

Ara

Edebiyat zümresinin düzenlediği etkinlikte lise ve ortaokuldan birçok öğrenci vazife aldı.

Ara

Okulumuzun organize ettiği Turnuva Direktörlüğünü Beden Eğitimi Öğretmenimiz Aziz METE nin yaptığı  MARMARA Futsal turnuvasında dereceye giren takımlar kupalarını aldılar.

Ara

Sosyal Bilimler Projesi ve Sosyal Etkinlikler Koordinatörü Tarih Öğretmenimiz Uğur Dönmez, Edebiyat Zümre Başkanımız  Rüstem İpek ve Edebiyat Öğretmenimiz Veysel Kurbetseven ile Okul Öğrenci Meclis Başkanımız Muhammed Emir Şişman olmak üzere 28 kişilik bir grupla törene katıldık.

Ara

Şehit Ragıp Ali Bilgen A.İ.H.L olarak 18 Aralık Dünya Arapça günü mubasebetiyle bu haftayı Arapça Haftası ilan ettik ve hafta boyunca bir çok etkinlikle Arapça haftası ve bu hafta içinde yer alan 18 Aralık Dünya Arapça gününü öğrencilerimizin hazırladığı özel bir programla icra ettik.

Ara

İstanbul Ticaret Odası Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından gerçekleştirilen Gelecek İçin Eğitim Tasarımı Sempozyumu 2 Aralık 2018 pazar günü yapılan oturumlarla sona erdi. Prof. Dr. Mustafa Şentop´un açılış konuşması ile başlayan ikinci gün programı "Eğitimde Küresel Rakabet" ve "Dil Eğitimi" temalarıyla devam etti. Sempozyumun kapanış ve değerlendirme oturumunda ise Prof. Dr. Sadık Ünay, Prof. Dr. Ahmet Şükrü Özdemir, Prof. Dr. Ahmet Akın yer aldı. Sempozyum Yusuf Goncagül konseri ile sona erdi.

Ara

Okulumuz İstanbul Ticaret Odası Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve velileri tarafından 1-2 Aralık 2018 tarihleri arasında Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilmekte olan "Gelecek İçin Eğitim Tasarımı Sempozyumu" yoğun ilgi gördü.

Ara

Okulumuzun Düzenlediği ve Turnuva Direktörlüğünü Beden Eğitimi Öğretmenimiz Aziz METE´nin yaptığı Üsküdar ilçesinden 11 takımın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Futsal Turnuvasının Gurup maçları tamamlanmış olup yarı finale kalan takımlar belli olmuştur.Turnuvaya Katılan tüm okul takımlarına ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Ara

Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz, İstanbul’da bulunan mevlevihaneleri ziyaret etti. Yenikapı, Bahariye, Galata gibi mevlevihanelerin ziyaretinin ardından okulumuzda sema zikri yapıldı.

Ara

İto Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak ogrencilerimizin arkadaşlıklarını, takım çalışmalarını desteklemek, geliştirmek, eğlenerek sınavların stresini atmalarini sağlamak amacıyla sosyal etkinlikler koordinatörümüz Uğur Dönmez tarafindan sınıflar arasi 3e3 basketbol turnuvası düzenlenmistir.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerimizin insanlığın tarihi, kültürel, edebi, düşünce, medeniyet, sanat, bilim ve teknikle ilgili mirası ve gelişim sürecini kavramalarına destek olmak; bu alanda araştırma ve çalışmalara ilgi duymalarını sağlamak; kültür düzeylerini yükseltmek; okul müze projeleri hazırlayarak ve müzeleri ziyaret etmelerini sağlayarak öğrencilerde müzeler hakkında olumlu duygular oluşturmak, gerek bilgi gerekse görsel algı, kişisel zevk ve estetik bakış açısı kazandırmak, dersleri müzelerdeki eserlerden doğru biçimde yararlanarak daha aktif bir hale getirmek ve öğrendikleri bilgileri kendilerinin geliştirmelerine destek olmak amacıyla 81 ilde uygulanmak üzere “ Müze İle Yerinde Eğitim" projesini planlamıştır.